Arhiv, O predavanjih

 

Upor v demokraciji

Zemljevid do apartheida

Film in pogovor

 

V četrtek, 10.5.2012, ob 18. uri, v predavalnici v 1. nadstropju upravnega poslopja Pekarne (Ob železnici 16, Maribor)

 

»Roadmap to Apartheid«Zemljevid do apartheida«), dokumentarni film, ZDA, Izrael, Južna Afrika, 2011, DVD, 95', režija: Eron Davidson in Ana Nogueira; angleščina

 

Vabljeni na mariborsko premiero filma »Roadmap to Apartheid« (2011). »Roadmap to Apartheid« je delo dveh režiserjev iz Južne Afrike in Izraela, ki nazorno primerja izvorni južnoafriški apartheid s sistemom ločevanja in diskriminacije, ki ga izvaja Izrael.

Po filmu bo sledila razprava o razmerah v Palestini in Izraelu z Liorjem Volnejcem, izraelskim aktivistom proti izraelski okupaciji in za pravice Palestincev, novinarjem, sicer pa tudi študentom podiplomskega študija kulturne antropologije v Ljubljani.

 

Prireditev je namenjena ozaveščanju javnosti o sistemu apartheida, ki ga Izrael izvaja na zasedenih palestinskih ozemljih. Spregovorili bomo o izraelski politiki tako do Palestincev, ki živijo pod vojaško okupacijo na zasedenih palestinskih ozemljih, kot do tistih, ki v neenakopravnem položaju živijo v Izraelu kot izraelski državljani. Posvetili se bomo iskanju učinkovitih metod, s katerimi bi bilo mogoče pritisniti na izraelsko vlado in izzvati spremembe v njihovi politiki ločevanja ter vojnih zločinov.

 

Napovednik:

 

 

 

Utrinki s pogovora:

 

Foto: Aleksandra

 

Napotila

http://roadmaptoapartheid.org/

Ko vlada nepravično zapira ljudi, je mesto pravičnega človeka v zaporu

http://www.zofijini.net/online_predor1_pravicni.html

How I Learned to Overcome my Fear and Love Arik Sharon
http://www.zofijini.net/predavanja_how.html

Izrael vs. Palestina

http://www.zofijini.net/ucitelji_Izrael.html

Resnica in miti o izraelsko palestinskem konfliktu

http://www.zofijini.net/predavanja_sppII10.html

 

 

 

 


Bookmark and Share