Arhiv, O predavanjih

 

Projekcija film in pogovor

Taste of EUrope – Okus po Evropi

 

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, v sodelovanju z MKCjem prirejajo in vabijo na projekcijo dokumentarnega filma »Taste of EUrope« (Okus po Evropi) mladega avtorja Uroša Lebarja. Projekcija in pogovor z avtorjem filma bo v torek, 28. novembra 2006, s pričetkom ob 19.00 uri v Kulturnem inkubatorju na Koroški c. 18 v Mariboru. 

 

Družbeno kritični dokumentarni film »Taste of Europe« konceptualizira imigracijo ter življenje v Evropi skozi osebno pripoved 25 priseljencev iz celega sveta. Po besedah avtorja Uroša Lebarja, ima film dva cilja: (1) ljudem, ki so namenjeni v Evropo, podati v premislek emocionalni priročnik po situacijah, na katere bodo po vsej verjetnosti naleteli, ko bodo prispeli na cilj; (2) ljudem, ki živijo v Evropi približati doživljajsko stran imigracije ter ob enem prikazati življenje v Evropi skozi oči priseljencev.

 

Uroš Lebar je diplomant študija Kulturologije na ljubljanski FDV. Film »Taste of EUrope« je njegov prvi večji filmski projekt. Po prepričanju je humanist in zagovarja pravico ljudi, da živijo kjer si želijo. Zagovarja tudi stališče, da je globalni kapitalski interes največji sovražnik sodobnega človeštva. Na eni strani goji poseben interes za politično filozofijo, ter Grško tragedijo na drugi strani. V zvezi z ustvarjanjem filmov, ga zanima ustvarjanje poetike iz dokumentarizma.

 

Dodatne informacije:

www.radiomars.si

www.filmsko.net


 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane