Arhiv, O predavanjih

 

ŠPP semester II, lekcija 6

»Skupnostni/participatorni  mediji«

Predstavitev in pogovor  

 

POSLUŠAJ!

 

V sredo 8. 4. 2009 ob 19h v dvorani Gustaf

 

Ukvarjali se bomo s problematiko vzpodbujanja in razvijanja participatornih medijev na evropskem in širšem področju. Namen pogovora bo osvetliti participatorne medije, njihovo namembnost, pomembnost, razumevanje ter ključne zgodovinske in aktualne značilnosti znotraj evropskega prostora, pri čemer bo kot ogrodje služila neodvisna evropska iniciativa Evropskega foruma skupnostnih medijev.   

 

Mentorica/predavateljica: Mojca Planšak

 

Mojca Planšak je univerzitetna diplomirana novinarka in podiplomska študentka na ZRC SAZU v Ljubljani, Interkulturni študij Primerjalni študij idej in kultur, pod okriljem Univerze v Novi Gorici. V letih 2003 – 2005 je bila odgovorna urednica Mariborskega radia študent – MARŠ. Od februarja 2008 službuje pri Maski Ljubljana kot pomočnica direktorja. Njena interesna področja so raziskovanje medijev, kritična teorija, politična filozofija ter kulturološke študije. Je ustanoviteljica in svetnica Evropskega foruma skupnostnih medijev (www.cmfe.eu) ter ustanoviteljica in članica skupine So0gledi (http://www.soogledi.blogspot.com/).

 

 

 

Na računalnik si video lahko prenesete na strani http://www.archive.org/details/Plansak

 

Učni material

Prezentacija (PDF)

Poročilo o skupnostnih medijih v Evropi

Declaration of the Committee of Ministers (doc.)

 

Fotografije 

http://www.pekarna.org/web/index.php?page=galerija&id=84

 

Napotila

http://www.cityofwomen.org/2005/sl/coweb/insecurity/svobodni-mediji-ali-kje-so-meje-politike/free-media-or-where-are-the-limits-of-politics

http://www.soogledi.blogspot.com/

www.cmfe.eu

 

 

 

 


Bookmark and Share
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane