Arhiv, O predavanjih

 

dr. Boran Berčić

O SMISELNOSTI SPRAŠEVANJA PO SMISLU ŽIVLJENJA

  

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, prirejajo predavanje filozofa dr. Borana Berčića z naslovom »O SMISELNOSTI SPRAŠEVANJA PO SMISLU ŽIVLJENJA«, ki se bo odvijalo v sredo, 4. decembra 2002, s pričetkom ob 18.00 uri v galeriji Media Nox v Židovski ulici 12 v Mariboru.

 

Zakaj sploh obstajam? In zakaj se mi vse to dogaja? Zakaj sem tukaj? Se nam mar ta vprašanja ne postavljajo v trenutkih depresije? So ljudje, ki se to sprašujejo, sploh normalni? Ali zato, ker razmišljajo o samomoru, potrebujejo psihološko pomoč? Je z njimi sploh vse v redu? Si zdrav in normalen človek sploh postavlja vprašanje po smislu življenja? Dober odgovor na vprašanje ZAKAJ? bi nam moral dati moči, da nadaljujemo. Toda po drugi strani ni razlogov, da se tega ne bi vprašali tudi nasmejani in optimistični ljudje. Je vprašanje po smislu življenja sploh smiselno za vse ljudi? Predavanje bo tako poskusilo odgovoriti na to, kakšen smisel imajo spraševanja po smislu življenja in kakšna je logika takega vprašanja.

 

Dr. Boran Berčić je dr. filozofije, zaposlen na Oddelku za filozofijo Filozofske fakultete v Rijeki (Hrvaška). Ukvarja se s filozofijo znanosti in logike, občasno nekaterimi moralnimi problemi, je avtor številnih člankov v domačih in tujih revijah, pa tudi treh knjig: Znanost i istina (Realizam i instrumentalizam u filozofiji znanosti), Realizam, Relativizam, Tolerancija in  Filozofija Bečkog kruga (Razvoj i nastanak središnjih ideja). Predavanje bo v hrvaščini.


 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane