Arhiv, O predavanjih

 

mag. Nina Peršak in mag. Mojca Pajnik

Prostitucija med medijsko obravnavo in legalizacijo (dekriminalizacijo)

 

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, prirejajo predavanje kriminologinje mag. Nine Peršak in komunikologinje mag. Mojce Pajnik z naslovom "Prostitucija med medijsko obravnavo in legalizacijo (dekriminalizacijo)", ki se bo odvijalo v sredo, 12. marca 2003, s pričetkom ob 18.00 uri v galeriji Media Nox v Židovski ulici 12 v Mariboru.

 

Kako prostitucijo obravnavajo mediji in kakšne pomene pridodajajo prostitutkam? Z analizo medijskem poročanja lahko ugotovimo, da se z reprodukcijo vlog, ki se pripisujejo ženskam, vzpostavljajo kot moralno sporna dejavnost: "kurbe", "Ukrajinke", prodajalke ljubezni" in podobne oznake so stereotipni načini njihovega stigmatiziranja.


Posmehljivega novinarskega odnosa do zakonskega predloga o dekriminalizaciji ti. "seksualnih delavk" so bili deležni tudi predlagatelji poslanci. Mag. Peršak bo ob medijski predstavila še stanje razprave o morebitni legalizaciji in dekriminalizaciji prostitucije v Sloveniji in spregovorila o njenih zakonskih vidikih.

 

Mag. Mojca Pajnik je magistra komunikologije in mlada raziskovalka na Mirovnem inštitutu. Ukvarja se z analizo množičnih medijev in javnosti znotraj različnih vidikov nestrpnosti: ksenofobije, prebežništva, prostitucije.

 

Mag. Nina Peršak je magistra pravnih znanosti in mlada raziskovalka Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Ukvarja se s teoretično kriminologijo, pravno filozofijo in kriminologijo vsakdana.


 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane