Arhiv, O predavanjih

 

Gorazd Kovačič in Gal Kirn

Nestrpnost in sovražni govor do nasprotnikov NATA

 

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, prirejajo predavanje Gorazda Kovačiča in Gala Kirna z naslovom "Nestrpnost in sovražni govor do nasprotnikov NATA", ki se bo odvijalo v četrtek, 20. marca 2003, s pričetkom ob 18.00 uri v galeriji Media Nox v Židovski ulici 12 v Mariboru.


V razpravah o vstopu v Nato smo naleteli tudi na nizke udarce in medijske linče, usmerjene proti posameznikom ali celim skupinam nasprotnikov vstopa, ki bi jih lahko označili za primere sovražnega govora, poskuse očrnitve nasprotnikov s predsodki in uzurpacije javnega prostora. Denimo bivanje mirovnice Marte Gregorčič, tudi Delove osebnosti leta, znotraj Živega ščita v Bagdadu, je tako bilo interpretirano kot materialno okoriščanje. Predavatelja bosta predstavila različne kontekste tega govora, poseben poudarek pa bo tudi na nekaterih domislicah in diskvalifikacijah v končnici kampanje v slogu "Ustavite levico!".

 

Gorazd Kovačič je sociolog in politični analitik, asistent na Filozofski fakulteti v Ljubljani in sodelavec Mirovnega inštituta.

 

Gal Kirn je dodiplomski študent na Fakulteti za družbene vede in politični aktivist.


 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane