Arhiv, O predavanjih

 

Cikel predavanj »Svet kot zarota«

Nastavki za sociologijo zarote

dr. Jože Vogrinc

 

POSLUŠAJ!

 

V torek, 25. oktobra, od 17.00, v Kulturnem inkubatorju

 

O nastavkih za sociologijo zarote bo predaval dr. Jože Vogrinc. Če hočemo vsaj nekoliko razumeti, zakaj se v sodobni družbi širi dojemanje družbenega dogajanja kot niza zarot, in se mu postaviti po robu z racionalnim delovanjem, je dobro prej nekoliko razmisliti o zaroti kot taki. Kakšen tip dejavnosti je zarota? Kdo z njo sploh lahko kaj doseže? Koliko lahko doseže? Kateri so alternativni načini, kako razumeti nekaj, za kar sumimo, da je zarota? - Ni namen, da bi na ta vprašanja zadovoljivo odgovorili. Dovolj bo, da si jih postavimo in se z njihovo obravnavo nekoliko zavarujemo pred strahom pred zarotami.

 

Dr. Jože Vogrinc na Oddelku za sociologijo Filozofske fakultete v Ljubljani predava sociologijo kulture in sociologijo medijev. Vodi tudi Center za medijske študije pri ISH – Fakulteti za podiplomski humanistični študij v Ljubljani. Raziskovalno se ukvarja predvsem s konceptualiziranjem humanistike in družboslovja, da bi se spoprijela z izzivom radikalnih družbenih sprememb. S tega vidika raziskuje kulture v sodobnih (in primerjalno tudi v drugih) družbah, zlasti vlogo medijev in komunikacije v družbeni reprodukciji.

                            

            

MMC Kulturni Inkubator (MKC) in Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, bomo letošnjo jesen organizirali niz predavanj in razprav pod skupnim naslovom »Svet kot zarota«.
 
Dogodki bodo potekali vsak torek, od 18.00 naprej, v prostorih Kulturnega inkubatorja v Mariboru, Koroška cesta 18.


Več informacij o dogodku najdete na www.kulturniinkubator.si, www.zofijini.net

 

Vljudno vabljeni!

     

 

 

 


Bookmark and Share