Arhiv, O predavanjih

 

Predavanje

»Nacionalizmi v porastu?«

(predavanje o nacionalizmih in okrogla miza)

 

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, prirejajo in vabijo na predavanje filozofa dr. Nenada Miščevića z naslovom »Nacionalizmi v porastu?« ki se bo odvijalo v torek, 4. novembra 2003, s pričetkom ob 18.00 uri v galeriji Media Nox v Židovski ulici 12 v Mariboru. 

 

Tema tokratnega predavanja zadeva politična dogajanja (tudi) pri nas in trenutno eskalacijo nacionalnih sporov. Kako jih lahko interpretiramo, kakšno je ozadje plamtenja nacionalističnih strasti in kakšni motivi ter mehanizmi te vodijo, bo predavatelj analiziral na podlagi idejnih in filozofskih ozadij, v primeru Slovenije konkretno ob motivih razmišljanj avtorjev, ki bi jih lahko uvrstili v slovenski filozofski liberalni nacionalizem.

 

Ob koncu predavanja bo sledila še okrogla miza z izbranimi gosti.

 

Dr. Nenad Miščević, slovenski javnosti že dobro znan,  je doktor filozofije in publicist, zaposlen na Oddelku za filozofije Pedagoške fakultete v Mariboru in gostujoči profesor na »Central European University« v Budimpešti. Pretežno se ukvarja z epistemologijo in politično filozofijo, predvsem fenomenom nacionalizma, je avtor številnih knjig in člankov, med drugimi tudi »Rationality and Cognition« (1998) in »Nationalism and Beyond« (2001).

 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane