Arhiv, O predavanjih

 

Karneval Alternativ vabi

 

Ker ne vemo več, kdo je odločevalec in kdo cirkusant, kdo se spreneveda in kdo zastopa, kdo išče odgovore in komu je za odgovore figo mar, kaj je socialna pravičnost in kaj egoizem, kaj je delo za skupnost in kaj je privatiziranje javnega denarja, kaj so slabe šale in kaj kruta resničnost, kaj je prenapihnjen proračun in kaj samovšečna politika, ki ji je za slehernika vseeno, kaj je razvoj in kaj negospodarna raba proračunskih sredstev, kaj so nujne investicije in kaj klientelizem, kaj je javni interes in kaj skrb za moje prijatelje, kaj je strokovnost in kaj avtoritarnost, kaj je naložba in kaj čisti profit, kaj je politikantstvo in kaj javno dogovarjanje o skupnih zadevah, kaj je strankokracija in kaj predstavništvo, kaj je neznosna zatohlost province in kje so njeni aduti, volja do življenja in sobivanja, ker ne vemo, komu je sploh še mar, da bi se ljudje in vsi, ki smo del tega mesta, počutili vključene v odnose in procese, ki so v tem trenutku ključni.

 

Zaradi vsega omenjenega in še kupa stvari, za katere želimo, da postanejo del našega vsakdana in bomo lahko o njih odločali na ustvarjalen, neprisiljen in vključevalen način, se bomo zbrali, v petek, 11.11.2011, ob 15. uri, pred poslopjem mariborske občine in izrazili svoje nestrinjanje z delovanjem tistih, ki jo vodijo. Tistih, ki nam gradijo prihodnost iz kronično bolehne sedanjosti.

 

Bodi zraven! Prižgimo svečko, razgrnimo transparent ali enostavno postavimo ptičjo hišico v spomin na zaupanje, ki so ga zlorabili. V prihodnje se bomo znašli brez njih.

 

KA/11.11.MOM

 

Vabilo (PDF)

 

 

Napotilo

http://www.zofijini.net/predavanja_karneval.html

http://www.maribor2012.info/index.php?ptype=8&menu=0&&id=154&Pid=1079&echosub=1

     

 

 

 


Bookmark and Share