Arhiv, O predavanjih

 

Predavanje

»Delo kot zločin«

(predavanje o tem, zakaj delo ne osvobaja in okrogla miza)

 

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, prirejajo in vabijo na predavanje pravnika dr. Zorana Kanduča z naslovom »Zločin in delo, delo kot zločin« ki se bo odvijalo v ponedeljek, 10. novembra 2003, s pričetkom ob 17.00 uri v galeriji Media Nox v Židovski ulici 12 v Mariboru.

 

Ste se vprašali, zakaj natančno sploh delate, hodite v službo? Delo, heteronomno delo, pravi Kanduč, je oblika ekonomskega strukturnega nasilja. Opravljamo ga zato, ker smo k temu prisiljeni. Za nameček nam krade čas, ki bi ga lahko bolje izrabili, predvsem zase, odvzame večino budnega časa. Delo odtujuje, delo ubija (naše zdravje in končno nas same). Kako se torej soočiti s tem problemom negacije subjekta in družbenega nasilja nad njim, ter kako ga razložiti?

 

Ob koncu predavanja bo sledila še okrogla miza z izbranimi gosti.

 

Dr. Zoran Kanduč je doktor pravnih znanosti, zaposlen na Inštitutu za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani. Njegovo področje raziskovanja zajema teoretično kriminologijo in problematiko strukturnega nasilja. Je avtor številnih člankov in med drugimi študije »Kriminologija: (Stran)poti vede o (stran)poteh« (1999), pred nedavnim pa je izšla tudi njegova nova knjiga »Onkraj zločina in kazni« (2003)


 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane