Arhiv, O predavanjih

 

Predavanje

Kaj nas čaka pod Janšo?

 

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, prirejajo in vabijo na predavanje sociologa mag. Gorazda Kovačiča z naslovom »Kaj nas čaka pod Janšo?«, ki se bo odvijalo v ponedeljek, 18. oktobra 2004, s pričetkom ob 19.00 uri v Galeriji Media Nox v Židovski ulici 12 v Mariboru.

 

4. oktobra smo se zbudili v novi Sloveniji. Na volitvah je gladko zmagala stranka, ki bi jo lahko zaradi rušenja ustavnosti in napadov na človekove pravice v preteklih mesecih uvrstili na evropsko skrajno desnico. Kateri so razlogi za velik uspeh SDS in kateri za sestop LDS? Kakšne so možne vladne koalicije? Kaj lahko pričakujemo od vladavine stranke malih ljudi? Določil jo bo bistveni razkorak med Janševim programom (pospeševanje tranzicije v kapitalizem) in pričakovanji njegovih volilcev (obračun z nepravičnostjo in grešnimi kozli). Če bi se Janša ob največjem izzivu svoje kariere izkazal kot državnik, bi postal politik desetletja. A najbrž bo prisiljen proizvajati nove velike zgodbe, afere in sovražnike ljudstva.

 

Mag. Gorazd Kovačič je sociolog in politični analitik, asistent na Oddelku za sociologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani in sodelavec Mirovnega inštituta.


 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane