Arhiv, O predavanjih

 

dr. Srečo Dragoš

Islam in suicidalno podalpsko pleme

 

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, prirejajo predavanje sociologa dr. Sreča Dragoša z naslovom "Islam in suicidalno podalpsko pleme", ki se bo odvijalo v torek, 15. aprila 2003, s pričetkom ob 18.00 uri v galeriji Media Nox v Židovski ulici 12 v Mariboru.

 

Suicidalno alpsko pleme so po Jančarju seveda Slovenci, ti pa se do islamske skupnosti v Sloveniji zadnje čase najbolj vneto opredeljujejo skozi razpravo o dopustitvi gradnje džamije. Dr. Dragoš bo ob svojih ugotovitvah o odnosu politike in slovenske RKC do islama predstavil še različne vidike (medijske) obravnave in zbujanja nestrpnosti do muslimanstva: humoriziranje, stigmatiziranje, diptihoniziranje.

 

Dr. Srečo Dragoš je doktor socioloških znanosti in predavatelj obče sociologije na Visoki šoli za socialno delo. Znanstveno in strokovno se ukvarja predvsem s področjem sociologije religije in socialnega dela, še posebej z vprašanji družbene neenakosti, nestrpnosti in socialnega kapitala. Je avtor številnih člankov in med drugim knjige "Katolicizem na Slovenskem".


 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane