Arhiv, O predavanjih

 

Pojekcija filma

The Education of Shelby Knox

»Let’s talk about Sex …Education«

 

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, v sodelovanju z MKCjem prirejajo in vabijo na projekcijo dokumentarnega filma »The Education of Shelby Knox« (Izobraževanje Shelby Knox) avtoric Marion Lipschutz in Rose Rosenblatt. Projekcija filma bo v torek, 5. decembra 2006, s pričetkom ob 20.00 uri v Kulturnem inkubatorju na Koroški c. 18 v Mariboru.

 

 

Shelby Knox je najstnica, ki živi v konzervativnem okolju, v kraju Lubbock v zvezni državi Texas, v ZDA. Na določeni točki v svojem življenju postavi pod vprašaj svojo baptistično vzgojo, še posebej pa svojo vednost o spolnosti. Kot otrok konzervativnih republikancev postane v sklopu svoje šole borka za sodoben pouk o spolnosti. S svojo dejavnostjo vnese v skupnost nemir. Ko se kampanja, ki jo sproži, razširi tudi na področje pravic homoseksualcev, se njena na videz nedolžna misija zaostri do te mere, da se slednjič deklarira za feministko in liberalno kristjanko. Izkušnja jo napelje do sklepa, »..da Bog pa že ni mogel ustvariti ljudi samo zato, da jih bo potem lahko poslal v Pekel.«  

 

Film je aktualen in intimen pogled na kulturno vojno iz perspektive življenja mladega dekleta. Brez moraliziranja pokaže na pomanjkljivo in popačeno znanje o spolnosti, ki ga otroci danes dobivajo v šolah in v svojem okolju. Želja avtoric filma je, da zgodba o tem drugače neupravičeno tabuiziranem vprašanju spodbudi razpravo in med različno mislečimi gradi mostove.

 

»The Education of Shelby Knox« nam slednjič pokaže kako v Ameriki igra za nazorsko premoč na področju znanosti in vere poteka v škodo mladih. Izkušnja, ki si jo z Američani na žalost delimo tudi v Sloveniji.

 

Film bomo predvajali v angleščini!

 

Dodatne informacije na: www.filmsko.net, www.radiomars.si in http://shelbyknox.org

 

 

  

 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane