Arhiv, O predavanjih

 

Food (FUD) for Thought

Filmozofski večer

 

Energetska kriza

 

Dokumentarni film

A Crude Awakening: The Oil Crash

Avtorja: Basil Gelpke in Ray McCormack

 

V sredo, 28.11. ob 18.30 v predavalnici 2.8 (vprašajte pri vratarju) na Filozofski fakulteti v Mariboru.

 

Svet je po skoraj 150 letih neprekinjene dobave surove nafte, dosegel svoj vrhunec in vstopil v obdobje neizogibnega upadanja količin načrpane nafte.

Dr. Ali Bakhtiari

 

»A Crude Awakening: The Oil Crash« (2006), režija Basil Gelpke, Ray McCormack in Reto Caduff, 85 minut; angleščina/slovenski podnapisi.

 

»A Crude Awakening: The Oil Crash« (2006) je film o naši odvisnosti od nafte in o nevarnostih, ki nam v družbeni organizaciji pretijo, ko se bo črpanje nafte z časom vse bolj zmanjševalo. Film preučuje zgodovinska dejstva, podatke in napovedi, ki se tičejo globalnega vrhunca količin načrpane nafte (»oil peak«), ki smo ga po predvidevanjih strokovnjakov že doživeli. V intervjujih z vodilnimi naftnimi geologi, bivšimi uradniki OPECa, energetskimi analitiki, politiki in političnimi analitiki, smo seznanjeni z rezultati analiz o trenutnem stanju naftnih rezerv in o omejenih možnostih za odkrivanje novih naftnih nahajališč ter o strašnih posledicah, ki jih bo morebitna naftna in energetska kriza imela na ekonomije sveta. Neizogiben sklep je, da si lahko zaradi, v filmu predstavljenih argumentov, obetamo še več vojn in kriz, ki bodo neposredno vezane na zagotavljanje naftnih rezerv. Ekonomije, ki so najbolj vezane na nafto, bodo utrpele strašne gospodarske posledice, ki lahko svetovno gospodarstvo ponovno pahnejo v veliko gospodarsko in politično depresijo.

 

Napotila:

www.oilcrashmovie.com

 

 

   

 

 

 


Bookmark and Share
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane