Arhiv, O predavanjih

 

Predavanje

Cerkev svete preproščine

CERKEV SVETE PREPROŠČINE ONLINE

 

Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike, prirejajo in vabijo na predstavitev in pogovor z duhovniki in duhovnicami nove »Cerkve svete preproščine«, ki se bo odvijal v sredo, 17. novembra 2004, s pričetkom ob 19.00 uri v Galeriji Media Nox v Židovski ulici 12 v Mariboru. 

 

Cerkev svete preproščine je mlado, delovno in razmišljajoče novo religijsko gibanje. Njene duhovnice in duhovnike izvorno povezuje doživetje svetega v pomiritvi s  človekovo presežnostno naravo. Skupni sta jim tudi psihološki predispoziciji čudenja in dobrohotne naklonjenosti preučevani stvari, religijski razsežnosti človeka in njegovega vsakdanjega sveta. Prav ta naklonjenost je sprva manj povezane posameznike v njej spodbudila k oblikovanju trdnejših vezi, prave verske skupnosti.

 

Država in del javnosti sta tako oseben odnos do religijskih pojavov v naši družbi sprejela zelo nenavadno. Pristojni vladni urad je v primeru Cerkve svete preproščine nedavno prvič zavrnil registracijo katerekoli verske skupnosti; predano delo njenih duhovnic in duhovnikov nekateri javno označujejo kot slabo šalo.

Pogovarjali se bomo z duhovnico Nino Legat Čož ter duhovnikoma Gregorjem Lesjakom in  Alešem Črničem.


 

 

 


Bookmark and Share
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane