Arhiv, O predavanjih

 

Naravoslovje in družboslovje – dve strani iste medalje

Avtomobil včeraj, danes, jutri

 

V četrtek, 2. junija 2011, ob 18.00 v dvorani Gustaf

 

Predavatelj:

David Žohar

    

Tematika zadnjega srečanja v pomladnem ciklu predavanj bo razvoj avtomobilov včeraj, danes in jutri. Predavatelj bo poskušal narediti pregled pomembnih odkritij v avtomobilski industriji, pogledati njene pomanjkljivosti, poiskati vzroke za krizo v avtomobilski industriji leta 2008, ter možne smeri razvoja v prihodnje.

 

David Žohar je fizik in filozof, ki se poglobljeno ukvarja s transportom materije znotraj Newtonove mehanike. Problematika s katero se bo ukvarjal na predavanju, je zemeljski transport ljudi. Je sprememba pogonskega sklopa iz motorja z notranjim izgorevanjem za elektromotor res rešitev avtomobilske industrije, ali pa je problem morda globlji in je potrebna popolna sprememba koncepta avtomobila, ter našega načina uporabe le-tega? Na predavanju bo spregovoril tudi o tem, zakaj je avtomobil postal statusni simbol in sublimat naših kolektivnih seksualnih frustracij.

 

Program pripravljamo v sodelovanju s MMC  - Kulturni inkubator, MKC Maribor v izvedbi Zofijini ljubimci, društvo za razvoj humanistike v sodelovanju s Pekarno-magdalenske mreže.

 

Napotila

dr. Karel Jezernik, Tema - Električni avto

http://www.zofijini.net/oko_jezernik.html  

MKM

http://mkm.kolesarji.org/

 

 

 

 


Bookmark and Share