Arhiv

 

Bonbonček 3

O tem, kako so hudiča uspešno povlekli za rep

 

In potem je Butalce bilo strah. V ljubljanskem Dnevniku so prebrali: Krdelo medvedov gre proti Ljubljani - Mesto oblegajo iz Vnanjih goric, kjer jih je kar pet. (Dnevnik, 6. 10. 2005) In so napisali spis, da prebivalce Ljubljane  pozivajo, da se oskrbijo z zadostnimi zalogami živeža, pregledajo zaklonišča in sproti preko sredstev javnega obveščanja spremljajo razvoj situacije. Po zadnjih informacijah pričakujejo odločen udarec podivjanih kosmatincev iz smeri Tržaške ceste v sam center Ljubljane. Trenutno so okupirali sadovnjake (jablane in slive) v predmestju – Rudniku. Nič slabše se ne godi s kosmatinci tudi na Štajerskem, kjer ji redko vidijo. Mariborska varnostno-kosmatinska služba je v nenehni pripravljenosti…

 

A to še ni nič. Na drugi strani Slovenije imajo še veliko resnejše probleme, bolj kosmate, s hudičevo dlako! Butalci tam se bojijo in razmišljajo, kako pregnati hudobnega duha!  Čisto zares. V kraju Dobrovo v Goriških Brdih so starši 30 otrok izrekli pogumen in odločen NE tečaju joge v tamkajšnji osnovni šoli, njeni telovadnici. Podpisali so peticijo za to, da se tečajnike nažene iz vrtca: joga naj bi bila zvezana z »demonskimi silami, povezanimi s to okultno prakso in filozofijo«, so nam rekli. Hudimana. Pa to še ni vse. Butalci so  hipoma prepoznali, da se v njej skrivajo »demoni joge« in »religija antikrista«. So nam rekli. In to je huda reč: zato če prakticiraš jogo, pristajaš na »obsedenost s temami sile«, ki ji bo sledil »propad krščanskih vrednot«. (Mladina, 10. 10. 2005). Kot je povedal pobudnik peticije Jordan Mikulin, »za tem stoji hudobni duh, ki te pelje v prepad.« (24 ur, POP TV, 30. 9. 2005) Jasno kakopak, da strah ga ni, kajti »Bog je močnejši od hudiča«, da so se tečajniki spravili v telovadnico osnovne šole pa ni naključje, kajti najmlajši so menda pred demoni nezaščiteni, zato so tam namenoma. Premišljeno. Zahrbtno.

 

Kako je tale Lucifer prefinjen: loti se najbolj izpostavljenih pripadnikov človeške vrste! On bi kar v vrtec! Namreč tudi ko se tečaj joge zaključi, hudobni duh ostane v prostoru tudi po tem. In ko pridejo v telovadnico nedolžne krščanske duše, hop po njih! In so se Butalci spomnili, da bodo razkajevali in žveplali prostor. A so se potem spomnili, da preprosto rečejo NE hudobnim tečajnikom. Tako so uspešno zgrabili in povlekli hudiča za rep, naot pa hitro zaprli vrata za njim. Tudi s pomočjo župnika Igorja Lipovščka, ki je povedal,  da pozna resnico o jogi in se jo čuti dolžan povedati ljudem. A je pozabil omeniti, kako lahko joga sistem posega v krščanske mentalne simbole hudiča in antikrista, saj je vendar azijski izum! Nekdo je bogokletno pripomnil: kdor se zaradi nje čuti versko ogroženega, ta bi si moral ogledati definicijo verskega fanatizma. Če smo trezni: takšno sklicevanje na neprava religiozna čustva in menda hude posledice, ki sledijo tej obsedenosti, je tipičen primer apeliranja na religiozne strahove pri ljudeh. Takšnega smo v največji meri deležni v primeru islama in teroristične nevarnosti – spomnimo le na zgodbo z mošejo pri nas - in prav zanimivo je dejstvo, da se k njemu največkrat zatekajo  slovenski teologi s sicer polnimi usti tolerance in odprtosti. Kje pa so, zdaj, čudežni Štuheci in Ocvirki?

Tukaj opisane zgodbe so, da ne bo pomote, resnične. Butalija je čudežna deželica, kjer najdeš raznovrstnost in pluralizem mnenj. In običajev. Pomislite, celo predsednik države Janez Drnovšek je obseden s hudičem. Saj javno naznanja, da prakticira jogo vsako jutro!  In tako so v Butaliji še dolgo butali v skalco. Butn, butn, butn, je odmevalo. In niso se utrudili.


 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane