Arhiv

 

Struktura črvov v SLSu

 

Saj smo vedeli, še preden smo prebrali: »z izgradnjo džamije bi namreč Ljubljana vede ali nevede tudi širila infrastrukturo Al Kaide in drugih terorističnih organizacij, je na današnji novinarski konferenci ljubljanske SLS povedal Andrej Umek.«

Kako se nevede širi strukturo Al Kaide? Z glupostmi, stupidnostmi. Dr. Andrej Umek recimo širi strukturo Al Kaide tako, da jo nosi v glavi in jo nevede širi. Širi jo s tem, ko jo ima v glavi in ne more brez nje. In ko dokazuje to dejstvo tako, da govori o tem, da Al Kaida nevede širi strukturo s tem, da bi v Sloveniji bila džamija. Ta struktura v glavi je nenasitna.

Ampak tu je še več struktur, ki jih naseljujejo črvi (povzemamo po STA, 6.1.2004, po tiskovni konferenci ljubljanske SLS istega dne): struktura v glavi, ki pravi, da »o gradnji pa bi lahko znova razmišljali po dokončni zmagi nad islamskim fundamentalizmom in terorizmom«. Prvi, bushevski vampirski črv. Ali da »izgradnja džamije namreč v tem trenutku predstavlja nesprejemljivo povečano tveganje za veliko večino prebivalcev prestolnice«. Drugi, natovski maternalističen črv. »Jožef Jeraj se je vprašal tudi, zakaj sedaj takšna naglica pri tem projektu, ki sicer traja že 35 let.« Tretji, temporalni črnogorski črv. Džamija bo,  ko bo "v prestolnico pripeljala drugo vero, oslabila moč katoliške cerkve, vendar se glede tega moti". Četrti, krščansko paranoični črv. »Velika džamija, kot je načrtovana, tudi ni bila želja pripadnikov islamske skupnosti v Sloveniji.« Peti, paternalistično uzurpirajoči črv. Delovni dan zanje.

Koliko črvov razjeda slovensko SLS, konkretno njeno ljubljansko ekspozituro! Bi mogoče začeli z njenim izvažanjem? Ali ponudbo na trgu, na veletržnici? Namesto džamije namreč ljudski politiki pledirajo zanjo. »Poraba omenjenih živil je po njihovem vse večja, preskrba pa šepa, zato bi bila izgradnja veletržnice pravšnja rešitev v vseh pogledih.« Bog daj, da bi jih kdo kupil, če bi hoteli iz glave. Pa nočejo.

 

Alenka T. Topolovec

 


 

 

 


Oblikovanje in izdelavo sponzorira BMV-Design.com
Copyright ©2005 zofijini.net, Vse pravice pridržane